Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Közlekedés
Közlekedés
Újabb hibrid busz a fővárosban
Ünnepélyes keretek között mutatták be Budapesten, a Rába-Volvo kooperáció keretében készülő, legkorszerűbb hibrid csuklós autóbuszflottájának premier példányát. A bemutatott jármű már szemlélteti azt az egyedülálló párhuzamos hibrid technológiát, és korszerű kivitelt, amely a Rába-Volvo kooperáció keretében kerül leszállításra, és a jövő év elején áll forgalomba a fővárosban.


A járművek sajátossága a magas megbízhatóság és élettartam, mindemellett megnövelt befogadóképesség is jellemzi. A hagyományos dízel üzemű buszokhoz képest a hibrid járművek előnye, hogy csendes, elektromotoros indulást, negyven-ötven százalékkal kevesebb károsanyag kibocsátást, valamint akár harminckilenc százalékkal alacsonyabb üzemanyag felhasználást tesznek lehetővé. Ez utóbbit tekintve elmondható, hogy egy éves szinten 6000 üzemórát futó autóbusz akár 27 ezer liter üzemanyagot is megtakaríthat, amely tíz év alatt nagyságrendileg egy új autóbusz árát is jelentheti.

Dr. Seszták Miklós kiemelte: "A jövőépítést szolgálja a Rába és a Volvo közötti megállapodás. Ennek eredményeként érkezik 2015 elejéig huszonnyolc darab autóbusz a fővárosba"

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója elmondta: "A főváros a közelmúltban több, mint ötszáz korszerű járművel egészítette ki a járműparkot. Ehhez érkeznek novembertől a Rába-Volvo hibrid hajtású autóbuszok, amelyek az 5-ös, 7-es és 9-es vonalon közlekednek majd, és lényegesen kisebb károsanyag kibocsátással rendelkeznek."

A Rába 2013 elején indította el együttműködését a Volvóval, melynek eredményeként hamarosan 28 darabból álló, a közép-európai fővárosok között legnagyobbnak számító hibrid csuklós buszflotta kerül a BKK járműparkjába. A kooperáció lényege, hogy a piaci igényeket, valamint a környezettudatossági szempontokat szem előtt tartva a lehető legmodernebb tömegközlekedési járműveket kínálják az utazóközönség számára. Az együttműködés előnye továbbá, hogy a lokalizált gyártásnak és az ellentételezésnek köszönhetően minden elköltött közpénz az ország határain belül hasznosul.

A hibrid buszflottát a BKK-val kötött szerződése értelmében a T&J Kft. üzemelteti majd. A magyar főváros igényei és elvárásai szerint legyártott, lokalizált járművek szállítása már idén megkezdődik. Az első jármű novemberben, a teljes flotta pedig 2015 februárjától közlekedik és szállít utasokat a főváros útjain.