Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Vélemény
Vélemény
Vannak használhatóak is
A számítástechnikától kezdve a gépjármű javító szerszámokon át a barkács eszközökig , az egyre intenzívebb fejlődés a folyamatos technikai vívmányokban testesül meg. Sokan nem is gondolnák, hogy a Kínában tervezett, és gyártott tárgyak is lehetnek versenyképesek.

Szinte már minden vállalat az ázsiai országban készítteti el termékét. A tervezést a nagyok általában maguk végzik, ám az olcsó munkaerő miatt Kína a legalkalmasabb helyszín a gyár szintű termelésre. Túl sok a rossz tapasztalat, hiszen a tömeggyártás a mindennapi életünk szerves részévé vált. Senki sem szeret pénzt kiadni azért, amit nem is igazán lehet használni. Ilyen eszközből sajnos egyre több van. Ismerjük a műanyag fogaskerekekkel készített ütvefúrót, ami ha betont lát, egyből tönkre megy. Vagy találkoztunk már tűreszelő készlettel, amire elfelejtettek bordázatot készíteni. Egyszóval a lehetőségek tárháza végtelen. Sajnos.

De ne keseredjünk el! Eljön még az az idő, amikor az újra időtálló, valamivel drágább termékek visszatérnek a kínálatba. Sajnos egyre kevesebb márkát tudnánk felsorolni, ami drága és ezért jó és tartós is. Már a régi, híres német gyártók is silány, szinte használhatatlan termékeket dobnak piacra. Éppen ezért nem biztos, hogy a drágább és márkás termék jobb és minőségét tekintve biztosabb, mint egy általunk „gagyinak" hitt névtelen szerkezet.

Hogy ne mindig csak ócsároljuk, hanem kicsit dicsérhessük is keleti testvéreink munkáját, el kell mondjuk, hogy teszteltünk néhány terméket. A tesztelés alatt a saját használatra, hosszabb távú befektetés gyanánt vásárolt készülékeket értjük.

Sűrített levegős szegecshúzó. Profi szerszámnak minősül, a rögzítés technikában nagy szerepet játszik. Különböző méretű lemezek egymáshoz rögzítésére kiválóan alkalmazható, főként, hogy nem kell erőt kifejtenünk minden egyes darab elhúzásánál. Már több éve, szinte mindennapos használatban van, és még mindig állja a sarat szemben márkás társaival. Kopó alkatrészeket persze már cserélni kellett benne, de az alkatrész-ellátottság tökéletesen kielégítő. Árban pedig csaknem ötöde a közkedvelt márkáknak.

A hegesztőgépek piacán is hatalmasat lépett előre a kínai ipar. A szén-dioxid védőgázos hegesztőgépek közül legtöbben a magyar gyártmányt ajánlják. Hónapokig vacilláltunk, hogy vajon melyiket vegyük meg, amikor az egyik tapasztaltabb úriember felajánlott nekünk egy kínai márkát. Árában ugyanott volt, mint a magyar gyártmány, ám azzal ellentétben nagyobb hegesztőárammal rendelkezett, valamint a CO₂ védőgázos funkció mellett egyenáramú, inverteres hegesztést is tud, valamint AVI funkció is van rajta. Először kétkedve fogadtuk a javaslatot, de ma már biztosan állítjuk, hogy sok gépet használtunk már, mégis talán ezzel lehet a legszebben hegeszteni. Tartós, jól bírja a strapát, és nagyon jó az alkatrész ellátottsága.

A járművekbe épített multimédiás eszközök terén is hatalmasat fejlődött az ország. Az egyik járművünkbe DVD-s rádió került, amit szintén Kínában gyártottak. Hatalmas meglepetés ért, amikor kiderült, van hozzá távirányító, s minden, még a legritkábban használt fájltípust is lejátssza. Van benne mikrofon bemenet, erősítő kimenet, monitor kimenet, és még ezer másik funkció. Ráadásul még szépen is szól! Mindezt pedig húszezer forint alatti összegért tudja. Persze vannak kisebb hibái, de ezek csak olyan dolgok, amelyek a márkás rádióknál is sűrűn előfordulnak.

Egyszóval jól nézzük meg, amit veszünk, az interneten keressünk előbb rá, járjunk utána, és higgyünk a mások által megszerzett tapasztalatoknak, hiszen nem minden selejt, ami Kínában készül.