Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Pénzügyeink
Pénzügyeink
Közüzemi díjemelések
A rezsiköltségek ismét csak nőttek a fővárosban. Januártól ugyanis drágább lett a víz, a csatorna díja is emelkedett, de nem maradhatott ki a sorból a szemétszállítás illetve a temetkezési szolgáltatás sem.

A Fővárosi Közgyűlés a tavaly decemberi ülésén döntött arról, hogy megemelik az ivóvíz árát, mégpedig három százalékkal. A növekvő fogyasztás miatt viszont nő a csatornahasználat is, így azt 19,5 százalékkal emelték meg. A nem éppen inflációkövető emelést azzal magyarázták, hogy az újonnan megépített csepeli szennyvíztisztító üzemeltetési költségeit fedezni kell.

A szemétszállítás díja is emelkedett, méghozzá öt százalékkal. Ez azt jelenti hogy elsejétől a 110 literes kuka egyszeri ürítése 579 forintba, a 120 literesé 632, a 240 literesé 1 264, a 360 literesé 1 896 forintba kerül. Természetesen az emelések a társasházak közös költségi díjain is megmutatkoznak majd.

A temetkezési költségek szintén megemelkedtek. A kegyeleti díjak tíz százalékos emelése újabb nehézségek elé állítja azokat az időseket, akik amúgy sem túlzottan eleresztett családjuk válláról próbálják levenni a temetés anyagi terheit némi pénz elkülönítésével. Lassan már drágább meghalni, mint élni.

A főváros lakóinak ezzel szemben egyelőre nem kell számolniuk a távhő szolgáltatási díjának emelkedésével, ugyanis a Fővárosi Közgyűlés a decemberi ülésén is megtartotta a korábban meghirdetett moratóriumot. A döntéshozók napirendjére várhatóan ebben a hónapban kerül a távhőszolgáltatás kérdése. A főpolgármester helyettese, György István arról beszélt, hogy a jövőben nem szeretnének nagyobb mértékű áremelésekről beszélni és dönteni, a városvezetésnek az lesz a célja, hogy a díjak csak az inflációt követve emelkedjenek. Ezt azonban nem lesz könnyű véghezvinniük, hiszen a gáz világpiaci ára is folyamatosan emelkedik.