Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Oktatás-továbbképzés
Oktatás-továbbképzés
Korrózióvédelmi szakemberképzés
A korrózió sajnos elmaradhatatlan velejárója mindennapjainknak és jelenleg nincs, aki megállítsa. Magyarországon ugyanis megszűnt a felsőfokú korrózióvédelmi szakképzés, nincs szakember erre a területre.


A Mérnöki Kamara Nonprofit Kft. szervezésében a Magyar Mérnöki Kamara Vegyészmérnöki Tagozata több szövetséggel és egyesülettel közösen korrózióvédelmi mesteriskolát kíván elindítani úgy, hogy a képzés a meglévő felsőfokú oktatási végzettségekhez, mint alapokhoz igazodjon.

Mivel az elmúlt években teljesen megszűnt a felsőfokú korrózióvédelmi szakképzés, a műszaki felsőoktatásból pedig kimaradt, vagy szinte elenyészőre korlátozódott a korrózióvédelmi tananyag, így komoly problémát jelent jelenleg a szakemberek pótlása. Az utánpótlás kinevelésének egyetlen módja jelenleg a szakmérnöki képzésnek is megfelelő ismeretanyagot biztosító mesteriskola létrehozása és működtetése a Magyar Mérnöki Kamara keretein belül.

Miért is van szükség a szakmérnökökre?

Sajnos, amit az ember épített, annak a korrózió miatt folyamatosan romlik az állapota, értéke pedig ezáltal csökken. Amint a szerkezetek a környezettel érintkezésbe lépnek, azonnal megindulnak a kémiai folyamatok és máris megváltoznak a tulajdonságok, melyek általában előnytelen irányba mozdulnak el. A korrózió diagnosztizálásához összetett műszaki, illetve természettudományi ismeretekre van szükség, hiszen a bonyolult korrozív folyamatok befolyásolására, megakadályozására, csökkentésére irányuló intézkedések nem befolyásolhatják a szerkezet működését.

A korrózióvédelmi mesteriskola négy félév alatt, összesen 336 órában adja át az elméleti tudásanyagot a már öt év szakmai gyakorlattal rendelkező mérnököknek, illetve az egyetemi (10 féléves), okleveles természettudományi végzettségű szakembereknek.

Az iskola részletes programjáról a Magyar Mérnöki Kamara hivatalos honlapján lehet tájékozódni.