Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Bulvár
Bulvár
A Föld márpedig melegszik
Sokan vannak, akik máig is kételkednek a Föld folyamatos felmelegedésében. Van, aki azt mondja, ez egy természetes folyamat és nem kell vele foglalkozni, van aki az emberiséget okolja, de még mindig többen vannak, akik szerint nem is létezik. Egy független tanulmány azonban ismét bizonyított.


Amerikában az emberek több, mint egyharmada hiszi azt, hogy a klímaváltozás nem is létezik. Akik eddig kételkedtek, azok csak a bizonyítékra vártak. Ők kérték fel azt a független csapatot, amely nemrégiben be is bizonyította, hogy a Föld valóban melegszik.

A Berkley Earth projekt talán a világ eddigi legátfogóbb, mindentől független időjárási áttekintése. A programban résztvevők eddig több, mint egymilliárd feljegyzést néztek át, amely a világ legkülönbözőbb pontjain található időjárási állomásokon készült, és mindezeket egyetlen rendszerbe rögzítették. A mérések bebizonyították, hogy az éves szárazföldi átlaghőmérséklet az 1950-es évekhez viszonyítva egy Celsius fokkal emelkedett.

Sajnos sokan ezzel az eredménnyel is vitába szállhatnak, a hívők példálózhatnak vele, azonban a kétkedők jogosan mondhatják, hogy hatvan év alatt mindössze egyetlen Celsiust emelkedett a hőmérséklet, ami gyakorlatilag el is hanyagolható. Pedig ez nem így van. A kutatók azt mondják, hogy a biztonságos határérték nagyjából két Celsius fok körül van, ugyanis ezt még egyértelműen le lehet modellezni. Ezért mindenképpen szükség van a változás szelére, amely elfújja az irdatlan mértékű szén-dioxid kibocsátást, szabályozva ezzel a felmelegedést.

A kutatók azt mondják, hogy a szélsőséges időjárási viszonyokat az Atlanti-óceán északi részének hőmérsékletingadozása okozza. Van, akinek ez hasznot jelenthet, hiszen az Északi sarkon már nem mindenhol összefüggő a jégtakaró, ezért könnyebb a bányászat a még érintetlen területeken.

A projektet a kételkedő milliárdos Koch testvérek is támogatták, sőt, a Nobel-díjas tudós, Saul Perlmutter is részt vett benne.