Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Távközlés
Távközlés
Apple vs. Nokia
A Nokia és az Apple is teljesen új, szabványos SIM kártya bevezetését kezdeményezi. A probléma abból adódik, hogy mindkét cég a saját megoldását preferálja és nem képesek engedni a másik akaratának, még csak egy kicsit sem.


A Nokia minden eszközzel meg kívánja akadályozni az Apple térnyerését a SIM kártyák berkeiben. Nem akarják, hogy az Apple nano-SIM egysége legyen a harmadik szabványos kártya. A harc még folyik, a Nokiánál egyhónapos halasztást értek el.

Mindkét cég más-más szabvánnyal dolgozna. Az Apple a saját készítésű SIM kártyájának licencét mindenféle jogdíj megfizetése nélkül adná át mindegyik versenytársának. Az egyik nyilatkozó szakértő azt mondja, hogy ez olyan, mintha valaki kerékpárt kínálna a kölcsönkért Merciért cserébe. Amelyik vállalat végül győzedelmeskedik, az komoly előnyre tesz szert.

Az Európai Távközlési Szabvány Intézet (ETSI) nemrég Franciaországban ülésezett és szavazott is volna a nekik megfelelő SIM kártyáról. Azonban teljes sikertelenség övezte a gyűlést, így a döntést egy hónappal elhalasztották.

A finn cég birtokában egy több, mint ötven SIM technológiára vonatkozó csomag van, mellyel sarokba szorította az Apple-t, aki korábban már megpróbálkozott ennek kiiktatásával, azonban elbukott, ugyanis a szolgáltatók és a viszonteladók komoly ellenállást tanúsítottak az ügyben. A SIM kártya legfőképpen az előfizető azonosítása miatt fontos, ezért a felhasználóknak gyakorlatilag nincs is dolga vele, csak annyi, hogy behelyezik a készülékbe.

Mostanság kétféle SIM van forgalomban. Az egyik a normál, ezt jóformán mindenki ismeri. A másik a mikro, amely valamelyest kisebb normál testvérénél. A nano SIM-re az Apple szerint azért lenne szükség, mert ezzel karcsúbb okostelefonokat készíthetnének, hiszen a mikro-Sim méretének harmadával rendelkezik. A Nokia azonban rengeteg érvet vonultat fel az ügyben, többek közt azt, hogy nem felel meg az előírásoknak. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy négyzet alakú, így a felhasználó rosszul helyezheti be a készülékbe, ami attól el is romolhat.