Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Oktatás-továbbképzés
Oktatás-továbbképzés
Negyven hallgató jelentkezett
Március elején hirdette meg a Magyar Energia Hivatal a „Takarékoskodj a Föld energiájával!" elnevezésű kampánya keretében az energiatudatos hallgatói tervpályázatot. A pályázók feladata egy szabadon választott meglévő lakó épület fenntartható felújításának-bővítésének vagy egy új építésű lakó épület ökologikus szemléletű építészeti és épületszerkezeti tervezése. A pályamunkákat május 7-ig kell elkészíteniük a diákoknak.


A Magyar Energia Hivatal számára az év elején elfogadott Nemzeti Energiastratégia 2030 prioritásaival összhangban fontos a természeti környezetünk építőipari túlterhelésének csökkentése. Ezért célja, hogy felhívja a leendő építészek figyelmét, hogy mindez a jó tervek elkészítésnél kezdődik, és ösztönözze őket a legjobb megoldások keresésére. A jelentkezésekből örömmel látja, hogy a leendő építészek érdeklődnek az energia- és környezettudatos építészeti megoldások alkalmazása iránt.
A Magyar Energia Hivatal (MEH) 2012 elején indította el a „Takarékoskodj a Föld energiájával!" elnevezésű, energiatudatosságra ösztönző kampányát. A program illeszkedik a MEH hosszú távú kommunikációs és szemléletformálási terveihez. A MEH célja, hogy az energiaellátás biztonsága érdekében informálja a hazai lakosságot, illetve valamennyi, az energiahasználatban érdekelt, arra hatással levő szereplőt, és ösztönözze őket a takarékos megoldások és a megújuló energiaforrások alkalmazására.

A magyar társadalom egyre növekvő mértékben ugyan, de még mindig nem kellő arányban és mélységben rendelkezik megfelelő információkkal a hazai energiahelyzetről, az azzal kapcsolatos problémákról, teendőkről, lehetőségekről. Az Energia Hivatal által minden évben elkészített elégedettségi vizsgálatból kiderül, hogy energiatudatosak vagyunk, ha megengedhetjük magunknak. Energiatakarékos izzók és háztartási gépek használata, szelektív hulladékgyűjtés és az elektromos berendezések kikapcsolása használaton kívüli állapotban; ma Magyarországon ezek a környezettudatos magatartás leggyakoribb megnyilvánulásai. A kevésbé környezetkárosító energiáért való elvi fizetési hajlandóság évről évre csökken. A pillanatnyi haszon sok esetben felülírja a hosszú távú megtérülést. Ezért az Energia Hivatal a közeljövőben kampányokat indít, melyek a lakosság széles rétegeinek környezettudatos és egyben pénztárcakímélő lehetőségeket mutatnak meg..

Takarékoskodj a Föld Energiájával! - kampánnyal a Hivatal szeretné felhívni a lakosság, a helyi települések, mint közösségek, és a MEH saját dolgozóinak a figyelmét, hogy miként lehetnek a napi tevékenységük során energiatudatosak. A Facebook-on hamarosan induló alkalmazás segítségével hasznos tippeket kaphatnak, vállalhatják ezek alkalmazását életükben, melyekért környezetbarát és energiatakarékos nyereményeket is kaphatnak.

Továbbá a MEH az energiafelhasználásra közép- és hosszútávon is hatással levő szakterületek képviselőit is meg kívánja szólítani programjaival. Az épületek által okozott energiaterhelés csökkentéséhez elengedhetetlen, hogy a jövőben egyre több energiatudatos szemléletben tervezett épület szülessen. Ennek érdekében a MEH konferenciát szervez, hallgatói tervpályázatot hirdetett, illetve díjazni kívánja a már megépült, ökologikus építészeti jegyeket magán viselő épületek tervezőjét.