Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Távközlés
Távközlés
Akár mobillal is
A 2013-as év elejétől elektronikus aláírással benyújtható dokumentumok használatával, valamint elektronikus ügyfél-azonosítással bővülhet az elektronikus közigazgatási szolgáltatások köre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerint.


A jövő évtől az adóhivatal és a társadalombiztosítás körébe tartozó ügyeiket az ügyfelek akár mobiltelefonnal is el tudják majd intézni, így még igazolványokra sem lesz szükség.

Az adatbiztonságot a legfontosabb szempontként tartják számon, így az elektronikus megoldás az eddigi beszámolók szerint tökélyre van fejlesztve, vagyis illetéktelen személyek és jogosulatlan hatóságok nem ismerhetik meg az ügyfelek adatait. A KIM továbbá azt is közölte, hogy a bankok és közműszolgáltatók jól bevált gyakorlatához hasonlóan rendszeres tájékoztatást küldenek majd a közigazgatási ügyekről.

További újdonság, hogy ezentúl az elektronikus aláírással rendelkező ügyfelek akár elektronikus levél formájában is átküldhetik beadványaikat, így a minisztérium szerint lényegesen leegyszerűsödik a papír alapú nyomtatványokról történő hiteles átállás. A tárca a jövőben az elektronikus információ áramlástól jelentős költségmegtakarítást remél. Emellett bevezetik a „szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatást", mely a kiválóan használható szolgáltatásokra fekteti a hangsúlyt a számítástechnikai rendszerek esetében.

A rendszer kifejlesztése az EKOP, vagyis az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program keretében valósul meg uniós forrásokból. Ezek nem csak a fejlesztésekre, hanem a programot támogató köztisztviselők képzésére és a lakosság tájékoztatására is elegendőek lehetnek. A közigazgatás fejlesztését célzó program keretében pedig a minisztérium munkatársai folyamatosan azt vizsgálják, hogy az elektronikus közszolgáltatások ne csak hatékonyak, hanem a felhasználók számára is könnyedén áttekinthetők és megérthetők legyenek.