Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Karrier
Karrier
A Bosch is növekedett tavaly
A magyarországi Bosch csoport a 2011-es pénzügyi évben erős növekedést produkált. A különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója Magyarországon tizenegy leányvállalatával 508 milliárd forint forgalmat ért el a vállalaton belüli szállításokat is beleértve.


Ez az előző pénzügyi évhez képest huszonhét százalékos növekedést jelent. A magyar piacon a cégcsoport forgalma tizenhárom százalékkal 134 milliárd forintra nőtt. Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője elmondta: „A 2011-re megfogalmazott célkitűzéseink maradéktalanul teljesültek. Büszkék vagyunk arra, hogy a tavalyi évben megvalósult dinamikus növekedéssel a Bosch a magyar gazdaság egyik húzó vállalatává vált." Az idei üzleti évben további növekedéssel számol a Bosch, különösen a gépjármű technológia területén.

A Bosch tavaly ezerhétszáz új munkahelyet teremtett Magyarországon, így munkavállalóinak száma hazánkban először érte el a nyolcezer főt. Ez az előző üzleti évhez képest huszonhét százalékos létszámnövekedést jelent, ami az eddigi legjelentősebb bővülési mutató, amelyet a magyarországi Bosch egyetlen pénzügyi év alatt elért. A dolgozók létszáma különösen a miskolci és a hatvani gyárakban nőtt. A kutatás-fejlesztés területén dolgozó mérnökök száma százhatvan fővel nyolcszázhatvanra emelkedett: így a Budapesti Fejlesztési Központ, ami a Bosch gépjármű technológiai innovációjának egyik jelentős bázisa, már hétszáz fejlesztőmérnököt foglalkoztat, további 100 mérnököt alkalmaz a Bosch miskolci kéziszerszám gyárában, és hatvanat a miskolci autóipari egységében.

A vállalat 2011-ben negyvenhétmilliárd forintot fordított beruházásokra, amely több mint kétszerese a 2010-es összegnek. A cég a tavalyi évben öt és félmilliárd forint beruházást jelentő új autóipari gyárcsarnokot avatott Miskolcon, és letette új, hatmilliárd forintból megvalósuló központi bázisa első épületének alapkövét Budapesten. Ez az első épület ad otthont a Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. összesen több mint 350 fejlesztő, értékesítő és adminisztrációs területen dolgozó munkatársa számára is. A dinamikus ütemben haladó fővárosi fejlesztés első traktusának építése 2013 tavaszán fejeződik be, míg a teljes Budapesti Fejlesztési Központ számára készülő második ütem beruházása az idén kezdődik és 2015-ben zárul.

A Bosch termékportfóliója is bővült 2011-ben: a miskolci új autóipari gyártócsarnokban megkezdték az eBike, azaz az elektromos kerékpárok meghajtás-rendszereinek sorozatgyártását, amelybe a hatvani gyár által készített motorvezérlések kerülnek. Az eBike alkatrészek gyártása mellett a Bosch miskolci autóipari gyárában új villamos motorok, generátorok, önindítók, ablaktörlő szerkezetek és -lapátok előállítását is bevezették. A miskolci kéziszerszámgyárban, valamint a hatvani gyárban és az egri Bosch Rexroth üzemben is új gyártósorokat telepítettek 2011-ben.

A magyarországi Bosch csoport 2011-ben az előző üzleti évhez képest tizennyolc százalékkal tizenhárommilliárd forintra növelte a K+F tevékenységre fordított összeg nagyságát. A Budapesten dolgozó fejlesztőmérnökök munkájának eredményeként eddig hatvannégy autóipari szabadalmat jelentett be a vállalatcsoport, amelyet a fejlesztési központ munkatársai jegyeznek. 2012-ben a Budapesti Fejlesztési Központ előreláthatóan további százhúsz fejlesztőmérnök munkatárssal bővül.
Egy sikeres márkának járó rangos díjak és elismerések
A nemzetgazdasági miniszter a magyarországi Bosch kutatás és fejlesztés területén betöltött szerepéért az „Év befektetője" elismerés „K+F együttműködésért" díját adományozta a vállalatnak.

A Bosch e mellett negyedik alkalommal nyerte el a „Legvonzóbb Munkáltató" díját, az AIESEC Magyarország és az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég országos felmérésében. A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2012 elején elvégzett kérdőíves felmérése szerint pedig a Bosch Car Service - immár a harmadik egymás utáni kutatásban - a legismertebb márkafüggetlen autójavító hálózat Magyarországon. A Tárki Társadalomkutatási Intézet 2012 februárjában végzett kérdőíves kutatása megállapította, hogy a megkérdezettek körében a Bosch a legismertebb márka a kerti szerszámgépek között.

A 2011-es pénzügyi évben a Bosch - a világgazdasági kihívások ellenére - a vártnál nagyobb növekedést produkált, így a cég árbevétele kilenc százalékkal 51,5 milliárd euróra nőtt, adózás előtti nyeresége pedig elérte a 2,6 milliárd eurót. A vállalat mindhárom üzleti szektorban megerősítette piaci pozícióját. A legnagyobb üzletágnak számító gépjármű technológia tavalyi árbevétele 30,4 milliárd euró volt, ami 8,2 százalékos növekedést jelent. 2011-ben az ipari technológia mutatta fel a legnagyobb növekedést, hiszen 21 százalékkal nyolcmilliárd euróra nőtt. A fogyasztási cikkek és épületechnika üzletág 2011-es árbevétele tizenhárommilliárd euró volt, ami 4,4 százalékos növekedés jelent. A kedvező üzleti fejleményeknek köszönhetően a cégcsoport létszáma 2011-ben is nőtt, méghozzá 19 000 fővel, így 2012. január 1-jén már elérte a 302 500 főt.

A Bosch, mint a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója 2012-ben három-öt százalék közötti árbevétel-növekedéssel számol. A vállalat 2012-ben is jelentős beruházásokat hajt végre, mely újból meghaladja majd a hárommilliárd eurót. A Bosch csoport legutóbbi éves sajtókonferenciáján a Bosch igazgatótanácsának kutatás és fejlesztésért felelős tagja, Dr. Volkmar Denner bejelentette: „2012-ben várhatóan 4,6 milliárd eurót fordítunk kutatásra és fejlesztésre, ami 400 millió euróval több, mint 2011-ben." Dr. Volkmar Denner 2012. július 1-jén követi Franz Fehrenbachot a Bosch igazgatótanácsának elnöki posztján.