Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Oktatás-továbbképzés
Oktatás-továbbképzés
Mobil iskola
Afrikában az iskolázottság a szegénységben élők számára szinte kizárt, ráadásul a megfelelő infrastruktúra hiányában az iskolák szinte megközelíthetetlenek a leendő diákok számára. A problémára a Samsung talált megoldást.


A dél-afrikai régióban huszonegy fő befogadására alkalmas iskolát hozott létre a Samsung, mégpedig egy konténer segítségével. A mobilis intézmény bárhol könnyen elhelyezhető és minden földi jóval fel van szerelve, amivel egy korszerű mai iskola.

A konténeren napelemek találhatók, melyek megkönnyítik az oktatást az olyan területeken, ahol a hagyományos energiaforrások csak korlátozott számban, vagy egyáltalán nincsenek jelen. Az iskola nappali oktatásban üzemel, így villamos energiából nincs hiány. Természetesen gondolnak a naplemente utáni áramellátásra, hiszen a konténer akkumulátorokkal is fel van vértezve.

Az iskola belsejében padok és székek találhatók, tábla, rajzeszközök és oktatási segédanyagok segítik az oktatók munkáját. Emellett minden diáknak jut laptop, Galaxy táblagép, valamint internet hozzáférés, így sokkal egyszerűbben és gyorsabban sajátíthatják el a tananyagot, valamint széles körben bővíthetik ismereteiket. A konténer okos energiarendszere észreveszi, ha valaki nem az oktatásnak megfelelő elektronikus eszközt használ, például egy mini televíziót és jelzi azt az oktatónak.
A könnyen szállítható konténer-iskola nagyon jó ötletnek tűnik a mélyszegénységben élők felzárkóztatásának céljából, így valószínűleg nem csak Afrikában, hanem több kontinensen is alkalmazni fogják a jövőben.