Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Konferencia, rendezvény, díjak
Konferencia, rendezvény, díjak
XVI. ÚJSZEGEDI BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK
2013. október 8-a és 19-e között - tizenhatodik alkalommal- ismét megrendezik a bioépítészeti napokat.


A rendezvény keretein belül okt. 8-án, 9-én és 10-én konferenciákra, bemutatókra kerül sor. A témával kapcsolatos kiállítást pedig okt. 8-ától 19-éig tart Szegeden, a Bálint Sándor Művelődési Házban (6726 Szeged, Temesvári krt. 42.) tekinthetik meg az érdeklődők.

A rendezvény programjában, annak címétől kissé eltérve, az ökologikus, környezettudatos építés és építészet tárgykörében előadások és kiállítás formájában mutatják be:
• a környezetbarát építőanyagokat, szerkezeteket, építési technológiákat,
• a bio-, bio-szolár, az energiatudatos és ökologikus épületeket, az ilyen épületek építési, üzemeltetési tapasztalatait,
• az épületek és környezetük kapcsolatát ökologikus szempontból,
• a megvalósult épületek hatósági engedélyezésének tapasztalatait,
• az üzemeltetésből fakadó káros környezetterhelések csökkentésének alternatív megoldásait,
• az épületek energetikai jellemzőit és tanúsítását
• az ökologikusan tervezett illetve szervezett települések kialakításának, működésének tapasztalatait
• az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen ökologikusan alakított bútorokat, berendezési, felszerelési tárgyakat.

Az előadások és a kiállítás az energia- és környezettudatos anyagok, szerkezetek, technológiák felhasználásával épülő, vagy megépült épületeket és épületterveket, műszaki megoldásokat, az építészeti megformálás lehetőségeit kívánja bemutatni, különös tekintettel a megépült, megvalósult példákra. Fel szeretnék hívni a figyelmet az öko-város alapelvekre, a település-szintű ökológiai kérdésekre, a fenntartható építészet kérdéseire is.

A bioépítészeti napokon lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érdeklődőktől kezdve az építtetőkön át a szakemberekig megismerjék az alternatív, a környezettudatos, energiatakarékos megoldásokat, és azt is, hogy a gyakorló szakemberek a tapasztalataikat kicseréljék.

Kérik azokat, akik a rendezvényen előadóként, vagy kiállítási anyaggal szerepelni kívánnak, szíveskedjenek ezt jelezni. Előreláthatólag egy-egy előadás időtartama 45-60 perc. A kiállítási anyagot kérik bemutatásra alkalmas állapotban és formában elkészíteni. (Fotók kb. 30x40 cm-es méretben, tablók 50x70 cm-es és 70x100 cm-es méretben, kemény kartonon, vagy farostlemezen.) A részvételi szándékot 2013. szeptember 1-ig jelezni kell.
A rendezvénnyel kapcsolatos esetleges kérdéseire a Bálint Sándor Művelődési Ház címéről kaphatnak választ (6726 Szeged, Temesvári krt. 42. Tel: (62) 432-578, Email:balint.muvhaz@int.ritek.hu), vagy Monostory Pétertől: (Email: monostory.peter@t-online.hu)