Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Konferencia, rendezvény, díjak
Konferencia, rendezvény, díjak
Negyedik MVM Energia Futam
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. különleges, immár nemzetközi szintre lépő rendezvényével idén negyedik alkalommal hívta fel a közönség figyelmét az üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli energiatermelés és -felhasználás fontosságára.


A kizárólag nem konvencionális módon meghajtott járművek versenyeként a már Európa-szerte jegyzett IV. MVM Energia Futamon a napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok, valamint egy különleges, magyar fejlesztésű elektromos busz fejlesztői mellett a zöld innovációk, a fenntartható fejlődés és városi közlekedés iránt elkötelezett hírességek is rajthoz álltak. Az Európai Mobilitási Hét kiemelt hazai rendezvényének fővédnöke Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter volt.

Napenergia, sűrített levegő, nagy teljesítményű akkumulátorok vagy éppen emberi erő hajtotta az idén már negyedik alkalommal, minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett megrendezett MVM Energia Futamon résztvevő speciális járműveket, a környezetvédelem jegyében átalakított szériaautókat, különleges prototípusokat, versenyautókat és elektromos gokartokat. Budapest egyik legszebb terén több tucat szénhidrogén-meghajtást nélkülöző jármű robogott keresztül - jelezve, hogy a fenntartható városi közlekedés már korántsem olyan távoli jövő, mint az sokan gondolnák.

„Sikeres, regionálisan is meghatározó, integrált nemzeti energetikai társaságcsoportként az MVM aktívan hozzájárul a nemzetgazdaság növekedéséhez. A fenntarthatósághoz azonban a gazdaság fejlődésének támogatásán kívül két másik, ezzel egyenrangú pillérre is szükség van: a környezet védelmére és a társadalmi célok megvalósítására. A három pillér közötti hosszú távú egyensúly megteremtése az ország érdeke. Az MVM ezért is tekinti erkölcsi kötelességének, hogy piaci súlyához mérten részt vállaljon az össztársadalmi ügyek támogatásában, így a lakosság környezettudatosságának növelésében is" - mondta a verseny megnyitóján Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A folyamatosan megújuló, hatalmas érdeklődéssel kísért versenyen évről-évre több felsőoktatási intézmény indít csapatot különböző kategóriákban. Idén már öt, jelentős műszaki hagyományokkal rendelkező hazai egyetem és főiskola csapata versengett. A fiatal mérnökök által fejlesztett futurisztikus járművek nemcsak a győztesnek járó elismerésért küzdöttek a futamon. A műszaki szakemberek csapatai fejlesztéseiken keresztül megmutatták, a fenntartható fejlődéshez elengedhetetlen a környezetbarát megoldások használata, ez alól az egyik legnagyobb kibocsátó közlekedés sem lehet kivétel, a káros emissziótól mentes közúti közlekedés pedig a gyakorlatban is megvalósítható.

A versenyen elért helyezés, az itt nyújtott teljesítmény mellett elsősorban azért illeti különleges elismerés a ringbe szálló csapatokat, mert több éves fejlesztő és építő munkájuk egy élhetőbb, fenntarthatóbb jövő megteremtését szolgálja. Az MVM Csoport támogatói tevékenységének kiemelt területét jelentik a környezetvédelemi fejlesztések, az innováció és a fiatal mérnökök munkája. A fenntarthatóság és a környezetközpontú szemlélet fejlesztései, az új generáció mérnökeinek járműipari innovációi izgalmas és egyben hatásos módon találkoztak az MVM Energia Futamon. Az MVM hisz abban, hogy leginkább úgy formálható a lakosság környezettudatos gondolkodása, ha lehetőséget teremtünk számukra arra, hogy élményszerűen, személyes tapasztalatokon keresztül ismerkedjenek meg a ma és a közeljövőben elérhető, tiszta üzemű járművekkel.

Az MVM Csoport 2011-ben hívta életre az MVM Energia Futam rendezvénysorozatot. Az első Futamot Budapesten, az Andrássy úton tartották, ez volt az első, európai fővárosban, nem konvencionális hajtású járműveknek szervezett verseny. A hatalmas érdeklődésre tekintettel a tavalyelőtti II. MVM Energia Futamon már a Lánchíd pesti hídfőjénél száguldottak a környezetbarát járművek. A futam látogatói 2012-ben az MVM Jövő Hídja programjain a fiatal magyar mérnökök környezetvédelmet és fenntartható fejlődést támogató találmányaival, tudományos eszközeivel is megismerkedhettek.

Az európai szinten is egyedülálló bemutatón kiemelkedtek a már kereskedelmi forgalomban kapható villanyautók, amelyek a következő évtizedekben forradalmasíthatják a városi közlekedést, ezzel hozzájárulhatnak Magyarország villamosenergia-igényének jelentős növekedéséhez, illetve az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenéséhez is.