Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Energetika
Energetika
Az MVM OVIT elsőként tanúsíttatta Magyarországon a legújabb ISO szabvány szerint minőségirányítási rendszerét
Az MVM OVIT Zrt. a nagyvállalati szektorban Magyarországon elsőként tanúsíttatta az új ISO 9001:2015 szabvány szerint integrált irányítási rendszerét. A minősítést az EMT Első Magyar Tanúsító Zrt. végezte, amely a brit National Quality Assurance vezető nemzetközi tanúsító testület kizárólagos magyarországi képviselője. Az MVM OVIT hazánk energetikai iparának legkiterjedtebb tevékenységi körű fejlesztő, kivitelező és karbantartó társasága. Az energetikai piac számára nyújtott szolgáltatásaival a társaság közvetlenül befolyásolja az ellátásbiztonságot, tevékenysége stratégiai jelentőségű, ezért a cégnek a legszigorúbb minőségi követelményeknek kell megfelelnie.

Az MVM OVIT Zrt. a sikeres, regionális szinten is meghatározó, nemzeti tulajdonú MVM Csoport tagja. A társaság tevékenysége a magyar átviteli hálózat és a hazai erőművek karbantartásához és fejlesztéséhez kapcsolódik, de megrendelői között évről-évre növekvő százalékban vasúttársaságok, áramszolgáltatók, továbbá ipari nagyfogyasztók és külföldi partnerek is szerepelnek.

A társaság már a kilencvenes években a nemzetközi ISO 9001 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszer bevezetése mellett döntött. A minőségirányítási rendszer 1996-ban lezajlott, sikeres auditálásával az MVM OVIT Zrt. a magyar energetikai ipar első tanúsított szereplőjévé vált. A társaság szolgáltatásaink atomerőművi körülményeknek való megfelelése szempontjából az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az Országos Atomenergia Hivatal auditorai 1998-ban tartottak sikeres minősítő auditot. A 2004-ben megszerzett NATO beszállítói minősítés megtartása érdekében pedig a vállalat 2015-ben tanúsíttatta az AQAP 2120 katonai minőségirányítási rendszert.

A legmodernebb szabványok szerinti működés újabb állomásaként az MVM OVIT Zrt. a 2015. évben, az EMT Zrt. közreműködésével lefolytatott több hónapos auditálási folyamat eredményeként a legújabb ISO 9001:2015 szabvány szerint tanúsíttatta integrált irányítási rendszerét.

„Az MVM OVIT Zrt. működése szempontjából kiemelt jelentőségűnek tartom az új tanúsítvány megszerzését. Nemzeti tulajdonú nagyvállalatként célunk, hogy a változó gazdasági környezetre reagálva, mindig újabb kompetenciákat megszerezve növeljük versenyképességünket. Azt, hogy jó úton járunk, bizonyítja, hogy a közelmúltban több jelentős MVM Csoporton kívüli nagyprojektet nyertünk el, és fontos megbízatásokat kaptunk a külföldi energetikai piacon. A legújabb nemzetközi szabványnak megfelelő, hatékony menedzsmentrendszer működtetése biztosíték arra, hogy tevékenységünket mindig a legmagasabb szakmai színvonalon és versenyképesen végezzük"- mondta Patay László, az MVM OVIT vezérigazgatója miután átvette a hivatalos tanúsítványt Bujtás Gyulától, az EMT Zrt. -NQA Hungary vezérigazgatójától.

A vezérigazgató a tanúsítvány átadása kapcsán elmondta: „Gratulálunk az MVM OVIT Zrt-nek, hogy sikeresen felkészült az ISO 9001:2015 szabvány követelményeiből, melynek maradéktalanul megfelelt. A minőségirányítási rendszerükben jelentős előrelépés történt a folyamatszemléletű megközelítés és a kockázat alapú gondolkodás alkalmazásában. Ez a megközelítés és gondolkodás lehetővé teszi a rendszer folyamatai közötti kölcsönhatások és összefüggések felügyeletét, melynek köszönhetően az MVM OVIT Zrt. általános teljesítménye növelhető, és a vállalat eredményesen és hatékonyan tudja elérni tervezett eredményeit."