Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Energetika
Energetika
105 milliós támogatást nyert Siófok Város Önkormányzata
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Siófok Város Önkormányzata által, a „Energiahatékony iskolák fejlesztése” című pályázati felhívásra benyújtott pályamunkájára. A döntés szerint a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola energetikai korszerűsítése című projekt az EGT Finanszírozási Mechanizmus Energia hatékonyság (HU02) programjának forrásából és hazai központi költségvetési előirányzatból összesen 105 819 606 forint vissza nem térítendő támogatásban részesül.


Siófok Város Önkormányzatának az volt a célja a pályázat benyújtásakor, hogy a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola felső tagozatának az 1950-es években épült, 3 szintes épületét energetikailag korszerűbbé tegye - ezáltal jelentős mértékben csökkentse az intézmény rezsi költségeit -, illetve az eredményeket mintegy mintaként bemutatva a lakosság és más intézmények, szervezetek számára őket is arra motiválja, hogy kövessék a jó példát.

A projekt keretében az épület homlokzata 16 cm, a lábazata pedig 12 cm vastag hőszigeteléssel lesz ellátva, melyet követően az egész épület külseje színében is meg fog újulni. A padlásfödémre 20 cm vastag hőszigetelés kerül. Az épület DNY-i és DK-i tetősíkjára összesen 27 kilowatt teljesítményű, hálózatra csatlakozó napelem rendszer lesz telepítve, ami éves szinten 29.050 kilowattóra áramot lesz képes előállítani. Ezzel az iskola villamos energia igényét nagyrészt a Nap által biztosított megújuló energia fogja biztosítani. A hőszigetelés és a megújuló energia hasznosítás mellett az iskola fűtési rendszere is megújul, melynek keretében a távfűtéssel ellátott épület elavult fűtési csövei és radiátorai is korszerű berendezésekre lesznek cserélve, emellett a radiátorok szabályozható termosztátokkal is el lesznek látva. Ezzel, valamint a hőszigeteléssel az éves fűtési költség nagymértékben csökkenni fog. Az energetikai korszerűsítés eredményeként éves szinten összesen 460,92 megawattóra energia megtakarítás lesz elérhető, valamint évente 97,63 tonnával fog csökkenni az iskola szén-dioxid kibocsátása.

A fejlesztés keretében egy épületfelügyeleti- és menedzsment rendszer is kiépítésre kerül, ami lehetővé teszi a fejlesztéssel érintett gépészeti és villamos rendszer korszerű működtetését és energiafogyasztás-optimalizálását. Az épület fűtési és villamos energia ellátási rendszere ennek köszönhetően on-line eléréssel, akár egy tableten keresztül is vezérelhetővé és programozhatóvá válik.

A Projekt megvalósulása elkezdődött, a kivitelező cég az intézményben megkezdte az átalakításokat.
A projekt teljes költségének összege 439 286 euró, azaz 124 493 655 forint. A Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola energetikai korszerűsítése című projekt az EGT Alapok támogatásával valósul meg.