Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Karrier
Karrier
Némileg nőtt a szakképzett munkaerő hiánya Németországban
megbeszélésNémetországban nőtt a szakképzett munkaerő hiányáról beszámoló vállalatok aránya - derült ki az ifo német gazdaságkutató intézet felmérésének eredményeiből.

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének (ifo Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) adatai szerint júliusban Németországban a megkérdezett mintegy 9 ezer vállalat 43,1 százaléka számolt be szakemberhiányról, áprilisban ugyanez az arány 42,2 százalék volt.


A lanyha gazdasági teljesítmény ellenére sok vállalat még mindig kétségbeesetten keres megfelelő munkaerőt - fogalmazott Stefan Sauer, az ifo szakértője. A németországi szakemberhiányra vonatkozó ráta 2022 júliusában érte el történelmi csúcsát 49,7 százalékon.

A szakemberhiány különösen súlyosan érinti a szolgáltatási szektort: a jogi és adótanácsadás, valamint a könyvvizsgálat területén a cégek 75,3 százaléka nem talál megfelelő jelentkezőket. A közlekedési ágazat vállalatai, valamint az építész- és mérnöki irodák nagyjából kétharmada számolt be szakemberhiányról júliusban, ez új ágazati rekordokat jelentett.

Az informatikai eszközgyártók közül a megkérdezett vállalatok 43,1 százalékát érintette a szakemberhiány, míg a gépgyártók esetében ez a ráta 40,9 százalék volt az év hetedik hónapjában.

Összességében a feldolgozóipari szakemberhiány rátája kismértékben, 34,6 százalékra csökkent júliusban.

A kereskedelemben és az építőiparban a vállalatok valamivel kevesebb mint egyharmada számolt be a szakképzett munkaerő hiányáról.