Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Innováció
Innováció
Kockázati tőketársaságot hozott létre az Óbudai Egyetem

Tízmilliárd forintra emelt tőkealappal megalakult az Óbudai Egyetem kockázati tőketársasága, az Obuda Uni Venture Capital amelynek révén, az egyetemi innovációk finanszírozási lehetőségei projektenként akár 300 millió forintig terjedhetnek - jelentette be Kovács Levente rektor az intézmény tanévnyitóján.

Mint fogalmazott: kiemelt céljuk, hogy egy erőteljes startup-kultúra honosodjon meg az Óbudai Egyetemen. Olyan innovációs ökoszisztéma, amelynek részei az egyetemhez most csatlakozó középiskolák, a megemelt tehetséggondozó, ösztöndíjak, a megerősített szakkollégiumok. Ezeket egészíti ki az Innováció Menedzsment Doktori Iskola elindítása és a hazai viszonylatban egyedülálló, jelentős anyagi bázisa révén valós támogatást nyújtani tudó kockázati tőketársaság - tette hozzá a rektor.


A modellváltás adta lehetőségek új távlatokat nyitottak az Óbudai Egyetem számára - hangsúlyozta Kovács. Mint fogalmazott: jól és következetesen fektettük be a megemelt forrásokat, az eredmények a hallgatói létszám jelentős növekedése és a nemzetközi rangsorokban való előrelépés mellett abban is megmutatkozik, hogy az egyetem jól megkülönböztethető, az innovációk hasznosítását előtérbe állító, önálló arculatot tudott kialakítani a magyar műszaki felsőoktatás területén.

Az Óbudai Egyetem úgy vált az elmúlt időszakban sikeressé, hogy egyre szorosabban működik együtt a hazai gazdaság szereplőivel, ezt a szemléletet folytatva vált az innovációmenedzsment a képzés részévé. Itt nemcsak az egyetem idén létrehozott negyedik doktori iskolájáról van szó, hanem arról is, hogy az egyetem a fenntartó alapítvány támogatásával, valamint a Széchenyi Alapok pénzügyi közreműködésével hazánk első befektető egyetemévé válik.

Az Óbuda Uni Venture Capital Zrt. (OUVC) befektetési fókuszában - hazánkban elsőként - egyetemi startupok és vállalkozások lesznek.  A Zrt.-nek összesen tízmilliárd forint áll a rendelkezésére a következő tíz évben, melyet előreláthatólag 60 startupba és innovatív vállalkozásba fog fektetni. A legtöbb esetben egy-egy felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók validált ötletéből induló, kis-közepes tőkeigényű és gyors fejlődésre hivatott vállalkozásokat kíván a Céltársaság támogatni elsősorban a robotika, a medtech, a mesterséges intelligencia (MI), a smart-technológia és a kiberbiztonság területén. A tervek szerint vállalkozásonként, projekttől függően mintegy 20-300 millió forint volumenű kihelyezésekkel, ezzel lefedve a startup-finanszírozás teljes korai fázisát.

Egy jól működő innovációs ökoszisztémában az egyetemi oktatók, kutatók, hallgatók, valamint erőforrások és a tesztkörnyezet, továbbá a közreműködést vállaló potenciális befektetők együttesen teremtenek gyakorlati lehetőséget a hazai startup-vállalkozások gyors növekedéséhez. Ezért az OUVC befektetéseiben kifejezetten keresi majd az együttműködést olyan társbefektetőkkel, akik nem csak tőkével, de üzleti tanácsokkal és üzletfejlesztési képességeikkel tudják támogatni az adott induló innovatív vállalkozásokat.

A befektetési tevékenység támogatására egy Magyarországon ritkán látott vállalkozásfejlesztési műfajt, az úgynevezett Venture Studio-modellt is létrehozzuk az egyetemi keretek között az ÓUVC-n belül - tájékoztatott a rektor Ennek célja, hogy mindazokat a tevékenységeket, amelyekre a startup-nak tipikusan szüksége van, azt mi az OUVC-ben szolgáltatásként biztosíthatjuk, ezzel lehetővé téve, hogy minél több időt és energiát tudjon az innovátor a termék vagy technológia fejlesztésére fordítani.