Keresett szó:




Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > Innováció
Innováció
A kutatási eredmények hasznosulását segítő program zárult le az SZTE-n
Oktatás-felsőoktatás-innováció
Klassz!

A kutatási eredmények hasznosulását segítő, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott, 300 millió forintos költségvetésű program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) - közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.



A közlemény szerint megalapították az SZTE Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központját, amely az országban egyedülálló módon gyűjti össze és karolja fel az egyetem legkiválóbb kutatóit, kutatásait és projektjeit. Célja, hogy az erőforrások koordinációjával, a kutatás-fejlesztési és innovációs rendszer szereplői közötti együttműködés erősítésével támogassa a kutatási eredményeket.

A 2020-tól szeptember végéig tartó projekt fontos része volt a felsőoktatási intézmény együttműködésének erősítése a hazai és nemzetközi ipari partnerekkel: az SZTE több mint 150 kutatás-fejlesztési és több mint 250 klinikai vizsgálati szerződést kötött.

Az egyetem kiemelt figyelmet fordít a kutatók által létrehozott, kifejlesztett szellemi alkotások jogi védelemére, megfelelő hasznosítására. A projekt segítségével 15 hazai és 17 nemzetközi iparjogvédelmi bejelentés született; az SZTE szellemitulajdon-portfóliója így jelenleg 41 szabadalomból, 55 know-how-ból, két használati mintaoltalomból, öt védjegyből és négy tanúsító védjegyből áll.

Az intézmény Proof of Concept alapot hozott létre, amely támogatja a kutatói ötletek hasznosítási stratégiájának kialakítását. Az alap négy pályázatán a kutatók, oktatók és hallgatók 17 projektje kapott összesen több mint 100 millió forint támogatást.

A hallgatói innováció támogatására számos ötletversenyt, programot rendeztek, több mint 1600 hallgató részvételével. A képzéseket, tréningeket csaknem ezer hallgató teljesítette.

Az egyetemen munkacsoport működik, amelynek célja, hogy külső együttműködések kialakításával biztosítsa a kutatók bekapcsolódását a Horizon Europe és más nemzetközi projektekbe. 2020 elejétől több mint nyolcvan projektjavaslatot nyújtottak be a H2020 és Horizon Europe programok keretében.