Keresett szó:
Ördöngős
Kis konvertológia
Tudákos
Jelasity nem fut, ő nem gyávaA névhasonlóság ugyan némileg költői, s amennyiben eltekintünk olyan apróságoktól miszerint a horvát bán Jelačić-nak (Petőfi szerint Jellasicsnak) neveztetett...
GFZ Potsdam Earthquake Bulletin - last 20 events
M 5.3, Irian Jaya, Indonesia2012-01-28 19:37:31 -4.13 140.79 74 km M
Pályázati közlemények
Elérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó kiírásoknál az Elszámolhatósági ÚtmutatóElérhető a honlapon a környezetvédelmi és energetikai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásoknál az Elszámolhatósági Útmutató című dokumentum, amely minden...
VM
Meghosszabbították a védett természeti területek hulladékmentesítési pályázatának beadási határidejét
Szociális és Munkaügyi Minisztérium - Pályázatok
Pályázati felhívás szociális módszertani intézmények számáraHatáridő: 2011. január 11.
Energiaálság
Magyar atom

Ez most nem Moldova György örökbecsűje, de ugyancsak kötelező olvasmány. Mondhatnám, miért...

madzag
Lorem ipsumLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sit amet nibh eu mauris ullamcorper venenatis at id mi. Proin orci neque, tincidunt ac pulvinar...
Címoldal > PR
PR
Akkumulátor világtalálkozó - VDSZ: az emberi jogok és a tisztességes munkakörülmények érvényesítése a jövő legfontosabb feladata (x)
ipar,akkumulátor

A munkavállalói és emberi jogok érvényesítése, valamint a tisztességes munkakörülmények előmozdítása a legfontosabb cél a következő években az akkumulátor-ellátási láncban, erről egyeztek meg a munkavállalókat képviselő szervezetek a Budapesten rendezett Akkumulátor világtalálkozón - közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).A közlemény szerint a csütörtök-pénteken tartott rendezvényen megállapították: az akkumulátor-ellátási lánc gyorsan bővül, Európában várhatóan 800 ezer új akkumulátorral kapcsolatos munkahely jön létre a következő években, globálisan pedig 2030 körül tízmillió munkahely lesz az akkumulátor-értékláncban, amelyek több mint fele a feltörekvő országokban található majd.

A fő nyersanyagokért - kobalt, lítium, réz és nikkel - folytatott küzdelem az emberi jogok megsértéséhez és elfogadhatatlan környezeti következményekhez vezetnek, valamint az ellátási lánc alsóbb rétegeiben egyre gyakoribb a munkavállalói jogok megsértése - hívták fel a figyelmet.

Ezért az akkumulátorgyártásban dolgozó munkavállalókat képviselő IndustriALL Global Union és az IndustriAll European Trade Union az eseményen arról egyezett meg, hogy a következő években a munkavállalók alapvető jogai és a tisztességes munka előmozdítása érdekében szorgalmazza a szakszervezetek összefogását az ellátási láncban.

Fellépnek egy fenntartható iparpolitika és egy megfelelően finanszírozott ellátási lánc stratégia kifejlesztéséért. Szorgalmazzák a láncban részt vevő multinacionális vállalatok emberi jogi átvilágítását, a munkakörülmények, a bérszintek, az egészség és biztonság javítását, a nemek közötti egyenlő díjazást, valamint a munkahelyi erőszak és zaklatás felszámolását - áll a közleményben.